Hořický videoklip oceněn!

U příležitosti výstavy Regiony České republiky 2018 na výstavišti v Lysé nad Labem se konalo vyhodnocení již třetího ročníku celorepublikové soutěže zaměřené na tištěné turisticko-propagační materiály. Jejím pořadatelem je Zlatý pruh Polabí, o.p.s., spolu s Asociací turistických informačních center České republiky. Pro letošní ročník byla vyhlášena nová kategorie - Spot a Aplikace. Mezi obrazovými spoty zazářil kreslený příběh statutárního města Olomouc, cenu Výstaviště Lysá nad Labem dostala pozvánka do Hořic.

V krátkém příběhu o kamenných památkách, motorkách a hořických trubičkách si zahrála absolventka pražské DAMU, herečka Dejvického divadlaTereza Tomášová a hořický motocyklový závodníkPierre Coppa. Scénář klipu napsala Veronika Kůdelová, za kamerou stál mladý kameraman Ondřej Matějka. Klip režíroval a autorem námětu je Tomáš Lupínek.

Hlavním cílem spotu je propagovat Hořice jako atraktivní lokalitu pro krátkodobé pobyty a motivovat turisty k návštěvě města. Klip zachycuje atmosféru a emoční prožitek, který mohou návštěvníci sami pocítit. Posuďte sami.

autor: Ivan Doležal